Last van stress? 7 tips voor een stralende huid


Vooral als je een drukke baan of studie hebt, kunnen er spanningen ontstaan. Ikzelf heb het op dit moment ook heel erg druk. Een stageweek van 32 uur, verslagen, deadlines en in het weekend ook nog een bijbaantje. We weten dat stress slecht voor je is. Stress zorgt voor vervelende uitslag op je gezicht, zoals pukkeltjes en rode vlekjes. Binnen een week kan je met deze tips weer een stralend huid krijgen. 

Tip 1: gekoelde dagcrème

Verzorging van je huid is heel belangrijk. Voor een extra frisse huid was je gezicht eerst met een plens koud water om wakker te worden. Als tip kan je je dagcrème even in de koelkast zetten wat voor extra hydratatie zorgt en de rode vlekjes doet laten verdwijnen. Heb je donkere kringen onder je ogen? Gebruik een oogserum en breng dit aan met een masserende beweging op je dunne huid onder je ogen. Op die manier vervagen de donkere kringen en wallen.

Tip 2: milde reiniging

Van stress wordt je huid vettig van. Gebruik een milde reiniger om je huid ’s ochtends en ’s avonds schoon te maken. Gebruik een reiniger waar geen alkaline in zit, want dat zorgt ervoor dat je gezicht gaat glimmen. Daarnaast helpt een peeling twee tot drie keer in de week ook goed, zodat je huid verwijdert wordt van oneffenheden en onzuiverheden.

3-2_dvdh_hyposensitive_flacon_200ml_kalmreinigingslotion

milde reinigingslotion

 

Tip 3: masker

Als je veel achter de computer werkt voor je werk of studie en druk bezig bent om die ene opdracht af te hebben, krijg je sneller rimpels op je gezicht die te zien zijn als lijnen. Naast het aanpassen van de helderheid van je computer, zorgt een gezichtsmasker ervoor dat je huid zachter wordt waardoor de rimpels verminderen.

Tip 4: massage

Massage voor je huid zorgt ervoor dat de bloedsomloop sneller gaat circuleren om zo de afvalstoffen sneller af te voeren. Je gezicht krijgt op die manier een boost wat jouw huid weer zacht en egaal maakt. Er zijn massageborstels te koop in diverse winkels en onlineshops, zoals bol.com.

gezichtsreiniger

gezichtsreiniger Rio Sonicleaner

gezichtsreiniger Rio Sonicleaner

gezichtsreiniger

 

Tip 5: voldoende slaap

Slaaptekort kan ontstaan als je tot laat in de avond bezig was met die ene deadline die je de volgende dag af moest hebben (komt bij mij ook voor, oeps). Haal je slaap in en probeer een vast slaappatroon te ontwikkelen en aan vast te houden. 7 uurtjes slapen is voldoende om op die manier de volgende dag geen vermoeiende en droge huid te krijgen.

Tip 6: vitamine

Door stress ben je sneller geneigd ongezond te gaan eten waarbij je soms onbewust veel suikers naar binnen krijgt die je niet door hebt. Van suiker wordt je huid niet beter van, integendeel. Je gezicht heeft van binnen en van buiten vitamine nodig om vermoeidheidstekenen te doen laten verdwijnen. Naast het gezond eten met veel groente en fruit is het gebruik van een gezichtsolie dat vitamine C en onverzadigde vetzuren bevat belangrijk om je in dagelijkse routine te gebruiken. Op die manier herstelt je huid en krijg je een stralende egale huid en voorzie je je huid met essentiële vitaminen. .

Tip 7: ontspanning

Deze tip is makkelijker gezegd dan gedaan, omdat dit vaak vergeten wordt door alle drukte en stress. Denk aan jezelf en je huid door rust te nemen en ontspanning te zoeken, hoe moeilijk het ook is. Neem een lekker bad en verwen jezelf. Je zult zien dat je huid stralender van wordt en je zelf ook van opknapt. Daarna kan je er weer tegenaan en krijg je ook beter nadenken. Win-win situatie dus.

 

ontspanning

Dit waren de tips die ik jullie mee wil geven om een stralende huid te krijgen. Zelf merk ik hierdoor dat ik beter werk kan leveren met kwaliteit als ik mezelf verzorg ondanks mijn drukke leven. Een gezonde leefstijl en ontspanning zijn belangrijke elementen om stress te verminderen.

Wat doen jullie als je stress ervaart? Welke tips hebben jullie nog meer?

 

Volg mij ook op Instagram & Bloglovin!

 

Advertenties

4 gedachtes over “Last van stress? 7 tips voor een stralende huid

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s